Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Kauppa Käy LKV Oy?

Olemme uudenlainen sijoitusasuntoihin erikoistunut laillistettu kiinteistövälitysliike. Myymme asunnot nettihuutokaupassa ilman lähtöhintaa, jolloin asunnoille saadaan nopeasti paras mahdollinen markkinahinta. Tällä tavalla myös kaikki kohteestasi kiinnostuneet ostajat ehtivät mukaan kaupankäyntiin.

Minkälaisia asuntoja välitätte?

Välitettäväksi otamme ensisijaisesti sijoituskäyttöön soveltuvat kerros- ja rivitalohuoneistot. Emme toistaiseksi voi välittää yksittäisiä kiinteistöjä, vapaa-ajan asuntoja tai talliosakkeita.

Miten saan asuntoni myytäväksi verkkopalveluun?

Voit ilmoittaa asuntosi myytäväksi kauttamme täyttämällä myyntihakemuksen. Myyntihakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen välittäjämme on Sinuun yhteydessä. Arvioimme yksilöidysti kaikkien kohteiden sopivuuden ja vaatimusten täyttyessä lisäämme kohteet verkkopalveluun huutokaupattavaksi.

Paljonko välityspalkkionne on?

Välityspalkkio on 2400€ sis. alv. Hintaan sisältyy ammattilaistason valokuvat, asiakirjojen kustannukset sekä asiakaspalvelu aina alustavasta hinta-arviosta kaupantekoon asti.

Kuinka velaton kauppahinta muodostuu?

Huutokaupassa huudetaan pelkkää asunnon myyntihintaa, jonka päälle lisätään yhtiölainaosuus. Toisin sanoen velaton kauppahinta muodostuu huudetusta myyntihinnasta ja yhtiölainaosuudesta.

Mitä markkinahinta tarkoittaa?

Markkinahinta perustuu alueen myytyjen asuntojen toteutuneisiin kauppahintoihin ja myytävänä olevien asuntojen hintapyyntöihin. Markkinahinta ei tarkoita asunnon ”Osta heti”-hintaa vaan on ilmoitettu lähinnä vuokratuoton laskemista varten.

Kyseessä on huutokauppa. Entä jos asuntoni menee kaupaksi liian halvalla?

Välittäjämme arvioivat kohteen myyjän kanssa realistisen arvion huutokaupan tavoitehinnasta. Mikäli tarjottu kauppahinta jää arvioidun kauppahinnan alapuolelle, voidaan ostajalle tehdä vastatarjous tai vaihtoehtoisesti jättää kohde kokonaan myymättä.

Onko minun pakko myydä asuntoni korkeimmalle tarjouksen tehneelle huutajalle?

Asuntoa ei ole tietenkään koskaan pakko myydä. Mikäli huutokaupalla päästään ennalta suunniteltuun hinta-arvioon, peritään kaupasta välityspalkkio vaikka myyjä päättäisikin olla myymättä kohdettaan.

Miten voin saada lisätietoja asunnosta? Voinko esittää kysymyksiä suoraan myyjälle?

Pyrimme antamaan myytävästä kohteesta kaiken mahdollisen tiedon huutokaupan yhteydessä tarjousta harkitseville ostajille. Mikäli jokin tieto kuitenkin jää puuttumaan, vastaavat välittäjämme mielellään lisäkysymyksiin. Kätevimmin saat lähetettyä kysymyksesi kohdesivun alalaidasta löytyvän ”Kysy kohteesta”-lomakkeen kautta.

Millä perusteella kohteeni hinta-arvio tehdään?

Arvio tehdään kauppa- ja tuottoarviomenetelmien pohjalta alue- ja taloyhtiökohtaisesti. Ammattimaiset ja kokeneet välittäjämme auttavat kohteen myyjää hinnoitteluprosessin aikana.

Kuka voi ostaa ja myydä Kauppa Käy LKV Oy:n huutokaupassa?

Kohteita voivat ostaa ja myydä palveluumme rekisteröityneet sekä vahvan tunnistautumisen tehneet yksityiset henkilöt ja yritykset.

Hyväksyykö myyjä aina korkeimman tarjouksen?

Pyrimme siihen, että kaikki kaupat (päättyneet huutokaupat) toteutuisivat. Palvelussamme on sovittu myyjän kanssa tietyt rajaehdot, joiden täyttyessä myyjälle aiheutuu sanktiot myymättä jättämisestä. Myyjän ei kuitenkaan juridisesti ole koskaan pakko myydä kohdettaan, vaikka tarjous olisi ylittänyt reilusti myyjän omatkin odotukset. Jos myyjä on jo hyväksynyt ostotarjouksen ja päättää sen jälkeen jättää kohteen myymättä, on hän velvollinen maksamaan korvauksen myös tarjouksen tehneelle osapuolelle.

Miksi joudun tunnistautumaan pankkitunnuksillani tarjouksen jättämisen yhteydessä?

Ostaja täytyy tunnistaa tarjouksen tekemisen yhteydessä, ja tämän takia vaadimme vahvaa tunnistautumista. Jokainen tarjous on virallinen ja sitova ostotarjous. Tietosuojalain nojalla myöskään kohteen asiakirjoja ei voi luovuttaa tunnistautumattomille käyttäjälle.

Milloin kaupat tehdään ja milloin asunto pitää maksaa?

Kaupanteon takaraja on kuukausi (30 vrk) huutokaupan päättymisestä. Pankkien ruuhka-aikoina tai muissa perustelluissa poikkeustapauksissa kauppa-aika voi tilanteesta riippuen viivästyä.

Missä kunnossa huutokaupattavat asunnot ovat?

Asunnot myydään kuvien ja dokumenttien mukaisessa kunnossa. Teemme kaikista kohteista mahdollisimman kattavan markkinointimateriaalin, jonka pohjalta asunnosta saa mahdollisimman realistisen käsityksen ennen huutokauppaan osallistumista.

Miten kaupat hoidetaan?

Huutokaupan sulkeutumisen jälkeen ostajan tulee maksaa käsiraha Kauppa Käy LKV Oy:n asiakasvaratilille vuorokauden (24h) kuluessa. Jos ostaja ottaa asuntolainaa, kaupat tehdään ostajan omassa pankissa. Mikäli asuntolainaa ei käytetä, voidaan kaupat tehdä myös toimistollamme Jyväskylässä. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan kaupantekotilaisuudessa.

Milloin huutokauppa päättyy?

Kun asunto tulee myyntiin, päättyy huutokauppa tyypillisesti 2-3 viikon kuluttua sen alkamisesta. Jokaisen myytävän asunnon yhteydessä näkyy kuinka paljon huutokaupan päättymiseen on aikaa jäljellä. Kun aika menee alle kahden (2) minuutin, niin jokainen uusi korkeampi tarjous palauttaa huutoajan takaisin kahteen minuuttiin niin kauan, kunnes uusia tarjouksia ei enää tule.

Kuinka kauan myyntitoimeksianto on voimassa?

Myyjän ja välittäjämme yhdessä laatima toimeksiantosopimus on voimassa sopimuksen sopimishetkestä huutokaupan päättymiseen + 14 vrk, mutta kuitenkin korkeintaan 4 kuukautta. Tämän huutokaupan päättymisen jälkeisen kahden viikon ajanjakson aikana yritämme saada kauppoja aikaiseksi, mikäli korkein tarjous myytävästä asunnosta on lähellä alinta myyntihintaa. Toimeksiantosopimus ei uusiudu automaattisesti eikä myyjä ole velvoitettu sopimaan uutta toimeksiantosopimusta kanssamme.

Älä jää paitsi parhaista sijoitusasunnoista!

Tilaa uudet kohteet suoraan sähköpostiisi!

Emme lähetä roskapostia tai jaa tietojasi ulkopuolelle
Uudet kohteet tulevat noin viikoittain sähköpostiisi
Täysin maksutonta - nyt ja aina tulevaisuudessa
Voit lopettaa tilauksen koska tahansa
sijoitusasunnot.com

Kauppa Käy LKV